top of page

Gepeperd Verleden in het Tropenmuseum

In 2018 startte het Indisch Herinneringscentrum met ‘Gepeperd Verleden’.

Een programmareeks rondom dekolonisatie, verzet, migratie, racisme en slavernij. Vijf actuele thema’s die soms verhitte discussies opleveren, maar van belang zijn om met elkaar te bespreken. Deze derde editie wordt georganiseerd in samenwerking met het Tropenmuseum. In panelgesprekken gaan we in op de diversiteit aan perspectieven op het slavernijverleden in de Oost en de West. Bezoekers worden aangemoedigd om via een participatie-app deel te nemen aan de discussies.

Tijdens Gepeperd Verleden #3 presenteren het Tropenmuseum en Mapping Slavery een interactieve toevoeging aan Heden van het slavernijverleden. Deze semipermanente expositie laat bezoekers kennismaken met de actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland en is een opmaat naar een vaste presentatie die wordt ontwikkeld voor 2021.

Sprekers en gasten

• Reggie Baay, historicus en schrijver • Alexander Geelen, promovendus bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis • Ellen-Rose Kambel, directeur van de Rutu Foundation • Mariska Jung, onderzoeker en programmamaker • Nancy Jouwe, projectleider Mapping Slavery, docent, onderzoeker en publicist • Ricci Scheldwacht, vast panellid bij Gepeperd Verleden, journalist en schrijver • Richard Kofi, tentoonstellingsmaker bij het Tropenmuseum en beeldend kunstenaar • Ron Siteur, nazaat van de tot slaaf gemaakte Wange van Bali uit Flores Bekijk het volledige programma en uitgebreide info op de website van het Indisch Herinneringscentrum.

Info en tickets

Zondag 30 september 14.00 -16.30 uur Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2 (Studio, 1e verdieping)

Tickets kosten €10 en worden verkocht via de website van het Indisch Herinneringscentrum.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page