top of page

Africa Now Festival

Met Hemelvaart naar het AFRICA NOW Festival

ZIE, HOOR, PROEF, VOEL EN ONTDEK HEDENDAAGS AFRIKA OP AFRICA NOW FESTIVAL

Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag)

Prikkel je zintuigen en maak kennis met de culturele schatten waar het continent Afrika zo rijk aan is. Tussen de traditionele woonerven in het buitenmuseum van het Afrika Museum krijg je op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) een verrassende inkijk in het eigentijdse Afrika. Door middel van muziekoptredens van o.a. KOBA en Lwela Kasulwe, kunst van Romuald Hazoume en Serge Kponton, workshops en een markt met producten en lekkernijen geeft AFRICA NOW een blik in het huidige innovatieve en creatieve Afrika.

Live muziek

AFRICA NOW is een festival met een gevarieerd programma voor jong en oud. Er zijn diverse live muziekoptredens, van onder andere van de swingende soukousband KOBA en de Congolese singer-songwriter Lwela Kasulwe. Zijn muziek is het best te beschrijven als een mengeling van jazz, soul, roots en Afrikaanse muziek. Verder draait DJ Budetee de grootste en nieuwste hits van dit moment uit heel Afrika.

Kunst

Kunstenaar Romuald Hazoume maakt o.a. maskers van afvalmateriaal. Zijn werk heeft al een plek in het Afrika Museum. Tijdens AFRICA NOW kun je samen met Hazoume aan de slag om een eigen masker te maken. Verander je eigen lichaam in een kunstwerk en laat je bodypainten door Serge Kponton. Deze kunstenaar werd geboren in Togo maar woont tegenwoordig in Parijs. Van jongs af maakt hij grafische composities van lijnen, ideogrammen en hiërogliefen en schildert deze op papier, canvas of het lichaam. Ook kunstenaar PEARL werkt in Parijs en maakt daar de mooiste graffiti’s, kijk de kunst bij haar af en ga samen met haar aan de slag.

Workshops, markt en meer Er staan creatieve en muzikale workshops op het programma, maar ook een workshop Afrikaanse Yoga. Bij deze yogavorm worden bewegingen uit Afrikaanse dansen gecombineerd met yogaseries en zang. Op de Afrika Markt vind je niet alleen lekkernijen, maar ook kramen met bijzondere producten als kleding, stoffen, cadeaus en sieraden. Uiteraard is ook de vaste tentoonstelling van het Afrika Museum te bezoeken.

Praktische informatie Het festival vindt plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur in het Afrika Museum, Berg en Dal (bij Nijmegen). Entree t/m 18 jaar €1,- 19 jaar en ouder €14,- Museumkaart geldig.

Het complete programma is te vinden op www.afrikamuseum.nl

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page