top of page

Arnhemmer belaagd om reactie op 'zwarte bediende' in AH-filiaal

ARNHEM - Arnhemmer Richard Kofi (30) gaat aangifte doen van een tegen hem gerichte doodsbedreiging. Hij heeft vandaag hierover al een 'uitgebreid contact' gehad met de Arnhemse politie.

by Paul Bolwerk

De gewraakte pop in AH-vestiging in de Arnhemse wijk Schuijtgraaf © Richard Kofi

Een nog onbekende afzender heeft onder een schuilnaam (een scheldwoord) vanuit Duitsland Kofi belaagd. De Arnhemmer had op sociale media publiekelijk verklaard in gesprek te zijn met de bedrijfsleider van een Albert Heijn-filiaal in de wijk Schuytgraaf in Arnhem-Zuid. In dit filiaal was namelijk over een pop in de vorm van een slaafse zwarte bediende geplaatst. De Arnhemmer heeft de manager 'in een fijn gesprek' het verhaal verteld achter de zogenoemde negrophiliabeelden uit de jaren 1920-1930. De AH-bedrijfsleider kende deze historie niet, maar heeft meteen actie ondernomen en de pop verwijderd. ,,Ik was positief verrast dat de manager het zo heeft aangepakt'', aldus Kofi.

Reacties

Dat heeft hij ook breed uitgedragen op sociale media. Het heeft een stortvloed aan positieve, maar ook negatieve reacties tot gevolg gehad. Kofi laat zich niet tegenhouden door de verwensingen. ,,Ik heb ook heel veel hartverwarmende reacties gehad''

De doodsbedreiging wil hij echter niet over zijn kant laten gaan, want het raakt ook zijn omgeving. Hij heeft allereerst de kwestie gemeld bij de Arnhemse politie, waarna de officiële aangifte volgt. Kofi: ,,Ik heb een prettig gesprek met de politie gehad. Het biedt perspectief, meer wil ik er nog niet over zeggen.''


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page