top of page

Heden van het slavernijverleden – Richard Kofi | Academiegebouw

Floor zegt:

“Naar aanleiding van de Amsterdamse tentoonstelling geeft de uitgesproken kunstenaar Richard Kofi een lezing in Groningen over de rol van zwarte Nederlanders in onze beeldcultuur.”

Wereldwijd is de discussie gaande: hoe om te gaan met de overblijfselen van een soms pijnlijk verleden. Als het nu gaat om de verering van historische personen door middel van standbeelden of straatnamen, of om hoe we omgaan met deze erfenis in onze musea. We kennen denk ik allemaal de schilderijen wel: vertrappelde zwarte mensen aan een keten of in een hok, geflankeerd door trotse en uitbundig geklede patriciërs. In de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Amsterdamse Tropenmuseum wordt dit perspectief omgedraaid. Ook wordt de uitwerking van ons koloniale verleden op de hedendaagse beeldcultuur onderzocht.

Naar aanleiding van deze Amsterdamse tentoonstelling geeft de uitgesproken kunstenaar Richard Kofi nu een lezing in Groningen over de rol van zwarte Nederlanders in onze beeldcultuur. Met name de aansluitende discussie onder leiding van hoogleraar Eigentijdse Geschiedenis Doeko Bosscher belooft een interessante: want ligt er in onze kunst wel een directe relatie tussen het racisme van het verleden en dat van het heden?

https://www.filtergroningen.nl/maatschappij/heden-slavernijverleden-richard-kofi-academiegebouw/

HEDEN VAN HET SLAVERNIJVERLEDEN – RICHARD KOFI

maandag 19 februari, 20:00 tot 21:30

Academiegebouw


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page