top of page

Donnerwetter day (ft. Sophie Vermeulen)

Een pandemonium van bands, dj’s, action painting, theater, spoken word, film en Donald Trump!

Grote Zaal

Host: Donald Trump

BREAKING NEWS: We got him! Donald J. Trump is de host van Donnerwetter Day 2017! Donald zal naast zijn functie van Sfeerbeheerder op 11 maart zijn 666 Punten Programma ‘Make Arnhem Great Again’ uit de doeken doen. Denk aan een strikte Arnhem First policy. Donald Trump: ‘No longer will Arnhem-Zuid keep Arnhem down! My first act to make Arnhem Great Again is moving the Gelredome to an A-location: Sonsbeek Park! After that we’re gonna blow up the Aardvarck!’

Donnerwetter (+ special guests Torre Florim, Vedran Mircetic e.a.)

Bij Donnerwetter zit niet de dood, maar het leven de band op de hielen. Altijd op zoek naar de kick van de Donnerwetter Dopamine! De hosts van het festival spelen ook dit jaar weer een extra lange show met special guests waaronder Torre Florim en Vedran Mircetic van De Staat!

Louise te Poele’s ‘ACTION’ met Anan Striker, Anook Cleome, Sophie Vermeulen, Jelle Slof, Chataine Moekardanoe en Rob Velker.

Louise Te Poele heeft in samenwerking met Donnerwetter 6 kunstenaars gestrikt om deel te nemen aan de nachtelijke artist in residence ‘Action’. Elke kunstenaar krijgt verf, een band, een podium, een inmens doek en de aandacht van alle aanwezigen in de grote zaal van poppodium Luxor Live ter beschikking. Lang kan er niet gewacht worden op inspiratie, want de enige voorwaarde voor ‘ACTION’ is dat de kunstenaar zijn of haar kwast neerlegt zodra de band na 45 minuten zijn laatste noot uitblaast!

BOT

BOT! Ze maken muziektheater met gestoorde zelfgemaakte machines waarmee ze kleine liedjes met een groot hart spelen. We kwamen ze vorig jaar tegen op Oerol Terschelling alwaar ze hun succesvoorstelling ‘Ramkoers’ speelden. Na een paar biertjes durfden we te vragen of ze op Donnerwetter Day 2017 wilden spelen. Ze moesten even een plan bekokstoven, maar ze komen hoor! BOT schuurt, raakt en roert het publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is. Niet te missen!

Jellephant

Jellephant is net zo productief als de bonobo’s in Burgers Zoo, zij het op muzikaal vlak. Daar zijn wij blij mee! Zijn laatste album ‘Kick The Swamp!’ klinkt alsof een gezonken schip dienst doet als studio, met daarin een kapitein die zich elke dag vol vreet met psychedelische zeekomkommers en dan effe een plaatje maakt. Duidelijk? Op Donnerwetter Day zwemt hij naar het oppervlak en neemt hij zijn band The Phantoms mee. Dansen en wegspacen op captain Jelle’s geluidsgolven is het devies!

Electric Company

Als je in Arnhem woont ben je The Chapman brothers waarschijnlijk wel in de kroeg, bij een concert , afterparty of in bed bij je zus(je), vriendin of moeder tegen gekomen. De echte liefde van deze levensgenieters is echter muziek: Zac en Ben speelden veel op straat. Bob Dylan, The Beatles, maar ook eigen songs. Deze vele jaren veldwerk hebben nu geleid tot Electric Company. Een band met een sound waarin Amerikaanse en Britse bands als The War On Drugs, The La’s en Oasis samen smelten. Are ye mad for it?

J.C. Thomaz & The Missing Slippers

We zagen dit beukorkest (met twee drummers) in Groningen alwaar ze in een kelder de meest zinderende garagerockshow speelden die we sinds lange tijd gezien hadden. Eén van de drummers eindigde met zijn hoofd dwars door het drumstel, kejje nagaan! Ze kunnen echter meer dan slopen, het nummer ‘I wanna fuck myself’ zou in een betere wereld een instant hit zijn bijvoorbeeld. Op Donnerwetter Day spelen ze midden in de zaal tussen alle aanwezigen, maak je pensje maar nat!

De landelijke onderbuikgevoelverkiezingen

Verkiezingsblog Kies Pijn en het festival Donnerwetter Day slaan de handen ineen en plaatsen een stemkantoor in de grote zaal van Luxor Live. We willen dat iedereen op 11 maart op basis van zijn of haar onderbuikgevoel stemt, dan hebben we dat alvast gehad. Een paar dagen later bij de Tweede Kamerverkiezingen kan iedereen vervolgens met verstand stemmen. Voordat de stemmers op 11 maart het stemhokje betreden moeten ze een alcoholtest ondergaan. Blazen ze onder de 1.0 promille dan mogen ze niet stemmen. We willen uiteraard niet dat mensen met hun verstand gaan stemmen, dat kan op 15 maart bij de landelijke verkiezingen. Voor mensen die liever geen alcohol drinken is er een tijdslimiet ingesteld, zodat zij stemmen op basis van hun eerste ingeving. Op het stembiljet staan alle politieke partijen die deelnemen aan de komende landelijke verkiezingen. Blanco stemmen kan ook. De uiteindelijke verkiezingsuitslag op basis van onderbuikgevoelens wordt een dag voor de landelijke verkiezingen bekend gemaakt.

Featherweights & Potential Criminal

Toen we na Donnerwetter Day 2016 muziekliefhebbers vroegen welke acts we voor de 2017 editie moesten boeken werd Featherweights veruit het meest genoemd. Deze mysterieuze hiphop act zette volgens de overlevering meerdere te gekke underground shows neer en sloopte menig huisfeestje. We moesten via via de leden en de muziek achterhalen en zo wisten we een schimmige deal te sluiten. Ze hadden één voorwaarde: we nemen onze band Potential Criminal mee. Een speciale éénmalige show dus: Featherweights & Potential Crimal in één op Donnerwetter Day.

Crying Boys Cafe

Vlak voor zijn dood had Roy Orbison groepsex bovenin een palmboom met vier fabuleuze zangeressen. Na letterlijk jarenlange zwangerschappen ontstond uit dit tropische zaad de band Crying Boys Cafe. Ze brachten onlangs het album ‘The Keys Not The People’ uit via Excelsior Recordings, ze speelden op Eurosonic Noorderslag 2017 en als je een fervent bezoeker van Brigant bent heb je daar vast al op ze gedanst. Da’s toch niet chill? Ja, da’s wel chill!

Thee Hammer

Improviserend beukorkest Thee Hammer heeft besloten een psychedelisch walsende hoogmis diep in de nacht op Donnerwetter Day 2017 te geven. Wegspacen papi’s y mami’s! Thee Hammer = Bob Hogenelst (Birth of Joy), Paul Diersen (Raw Flowers),Raymond Grevink (Raw Flowers), Sinan Arat (Mehmet Polat Trio), Matthijs Stronks(Donnerwetter), Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Donnerwetter).

Gelukszoekers (DJ collectief Dagschotel)

Janai Shiboleth en zijn kompanen draaien op Döner Weather Day Anadolu cult sounds, Israelische New Wave, Nigeriaanse Rock, Ethiopische Soul, Punjabi Hip-Hop, Italo Disco en Belgische Electropop. Alles behalve Friese hacheerock dus.

The Rocco’s

Rocco Hueting van De Staat en Rocco Ostermann van Donnerwetter laten je dansen op hun bizar diverse platenkast!

Kroese DJ collectief

Kroese is een winkel, een platenlabel en nu dus ook een DJ collectief!

Waaghals DJ collectief

Arnhem’s experts in rauwe shit draaien de goorste, hardste en mooiste gitaarplaten.

Bovenzaal hosted by Esk-Esque

De Rijndelta bluesbroeders van Esk-Esque zijn de uitbaters van de Jukejoint in de bovenzaal van Luxor Live en hebben een film-, theater-, en muziekprogramma in elkaar gedraaid waar je ‘U’ tegen zegt. U! Uuh! Uuuh! Uuuuuuh!

Met o.a.

Mensen Zeggen Dingen

De taaltornado’s van Mensen Zeggen Dingen zijn inmiddels één van Arnhem’s mooiste exportproducten. Gewapend met niets dan een microfoon en woeste inspiratie zullen ze jou laten denken, lachen en misschien wel laten janken als een huilbaby on speed.

De Blonde Jongens en Tim

Absurd en fysiek theater met vier gasten in hotpants. Je kunt ze kennen van H80 of Sonsbeek Avenue, maar inmiddels blaast deze karavaan heel Nederland door met hun eerste avondvullende programma. Gedurende een voorstelling nemen ze je mee door talloze film-en theatergenres en Tim hobbelt er rustig achteraan.

Sssssst… (interactieve installatie)

Boekhandel WALTER

De Duivel

Herman en Jur (goochelarij)

Cmal (dixieblues)

Deep End Film (8mm film)

Esk-Esque

De Kelder

Peepshow Backstage (theater)

Wat gebeurt er backstage nadat een band de zaal plat heeft gespeeld? Het blijft voor de doorsnee muziekliefhebber meestal een raadsel. Op Donnerwetter Day 2017 zullen enkele muzikanten zich voor één keer op hun meest weerloze moment laten bekijken. Telkens kan een select aantal bezoekers stiekem een kijkje te nemen in de wereld van de muzikale echo en kleedkamerbanaliteit.

Positieve Feedback met Pieter Holkenborg

Pieter Holkenborg (Automatic Sam) geeft jou gewapend met een strat, een buizenversterker en een majeurakkoord graag één op één wat loeiharde positieve feedback. Kijk, daar heb je wat aan! ‘Positieve feedback is heel leerzaam en motiverend’, aldus de website Carrièretijger punt NL.

Balkon

Pavlov Beauty Saloon

Strek je uit naast of op elkaar in Pavlov Beauty Saloon. No dogs allowed.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page