top of page

Carnaval Worldwide

Nieuwe tentoonstelling ‘Carnaval Wereldwijd’

vanaf november 2016 te zien in het Afrika Museum

Of je nu bij de liefhebbers of bij de haters hoort, bijna iedereen kent het: Carnaval! Met name in het benedenrivierse Nederland heerst een sterke carnavalstraditie die 11 november van start gaat en een aantal maanden later tot een hoogtepunt komt. Maar ook in andere delen van Nederland viert men carnaval, zoals dit weekend in Rotterdam: een heus zomercarnaval met een parade vol pracht, praal en schaars geklede dames.

Over de grens Carnaval is een populair feest dat wereldwijd in verschillende jaargetijden gevierd wordt en zeer verschillende verschijningsvormen kent. Toch zijn er grote overeenkomsten in geschiedenis, functie en zelfs met betrekking tot vorm en terugkerende typen.

De tentoonstelling ‘Carnaval Wereldwijd’ toont vanaf 11 november de wereldwijde diversiteit en interculturele connecties van dit fenomeen. Carnaval is niet zomaar een feestje. Het is een weerspiegeling van de maatschappij, een uitlaatklep voor angst en woede, een komisch intermezzo met een serieuze ondertoon.

De tentoonstelling ‘Carnaval Wereldwijd’ is vanaf 11 november t/m 26 maart 2017 te zien in het Afrika Museum in Berg en Dal.

Meer informatie: www.afrikamuseum.nl.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen) Openingstijden: Dinsdag t/m zondag en feestdagen: 10.00-17.00 uur

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page