top of page

Keti Koti Festival 2014

Het Surinaamse begrip Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Tijdens het Keti Koti festival wordt de slavernij herdacht en de afschaffing gevierd met een feestelijk programma vol activiteiten en live-muziek. De dagpresentatie is in handen van cabaretière/actrice Jetty Mathurin. Programma (14.00 – 21.00 uur): • Literair podium • Ik ben niet te koop: een project van kunstenaar Boris van Berkum en wintipriesteres Marian Markelo • Zangformatie Black Harmony en dansgroep Untold • Optredens van ‘Taante’ (Jetty Mathurin) • Caribische markt (12.00 – 21.00 uur) • Koto show (modeshow met traditionele Surinaamse dracht) • Rondleidingen over slavernij • Kinderprogramma met o.a. Anansi verhalen door Winston Scholsberg • Optreden Combinatie XVI • Optreden rapper Unorthadox

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page