'Volg je eigen weg en vind je eigen stem'

January 8, 2018

Alumnus Algemene Cultuurwetenschappen

'Ik vond alles met kunst leuk, maar had ook belangstelling voor muziek, filosofie en wetenschap. Nogal breed dus. De meeloopdag bij Algemene Cultuurwetenschappen gaf de doorslag. Je kreeg een heel breed palet aan vakken. Eigenlijk een mix van alles wat ik leuk vind. Je moest veel essays schrijven waarin je je eigen visie op een bepaald onderwerp gaf. En daar werd door docenten kritisch naar gekeken, hoor!

 

Wat ik tijdens de studie vooral heb geleerd is de kracht van het wisselende perspectief. Een andere kijk op zaken geeft de werkelijkheid nieuwe betekenis. Dat in verhalen vangen, daarvoor moet je denken in verbindingen in plaats van begrenzingen.

 

Natuurlijk vroegen we ons tijdens de studie weleens af wat voor baan in het verschiet lag. Ik zag het nog niet zo voor me, maar ik dacht: “Ik maak mijn eigen werk wel.” Tijdens de studie had ik al een bijbaan bij het Afrika-museum: eerst aan de balie, later ook rondleidingen, workshops en speciale evenementen.

 

Ik maak nu vooral tentoonstellingen. De functie is me op het lijf geschreven. Verder doe ik als freelancer projecten voor andere organisaties en als beeldend kunstenaar.

 

Wat ik nu in de praktijk vooral leer is mensen bij elkaar te brengen: bijvoorbeeld educatieve medewerkers aan een artiest koppelen. Mijn rol is dan een spannend idee voorleggen en mensen daarin proberen mee te krijgen.'

 

http://www.ru.nl/opleidingen/bachelor/cultuurwetenschappen/kun-ermee/ervaringsverhalen-alumni/richard-kofi/

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Museumtalent 2019 en Mounir..

October 8, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • Twitter Clean
  • LinkedIn - White Circle